Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

TOKYO, SOON.

tiistai 16. maaliskuuta 2010

TOKYO, SOON.

Japaniin lähtö häämöttää yhä lähempänä. Nyt on viimeiset paperihommat Japanin koulun kanssa hoidettu, opiskeluviisumi haettu ja monta muuta pientä, mutta aikaa vievää pakollista tehtävää suoritettu.


Teemaan erittäin sopivasti osuu muutama viikko sitten FST5:lla alkanut matkadokumenttisarja Japanista "Big in Japan". Nuorehkot suomenruotsalaiset Nina ja Johannes viettivät viime kesänä kolme kuukautta ympäri Japania matkaten. Reissu on koottu kuusiosaiseksi sarjaksi, joka näkyy torstaisin kello 20.30 FST5:lla.


Klikkaa tästä nähdäksesi uusin jakso (4/6) kokonaisuudessaan.

Valitettavasti jaksot ovat vain viikon katsottavissa YLE Areenassa ja ainoastaan Suomesta käsin. Toivottavasti kaikki jaksot tulevat jossain vaiheessa nähtäviksi muuallekkin.


Tässä muuten näkymä tulevalta kotikadultani Tokiosta Koenji-kaupunginosasta.

Koenji, Tokyo


-Tuukka

Tunnisteet: , ,

6 kommenttia:

Blogger -Wbot- kirjoitti...

Terve,
tuo Big in Japan ei ole kauhean varteenotettava tietopaketti, jos sen kautta yrittää kartottaa japanin meininkiä. Itse olen ollut 3kk Japanissa reissaamassa, ja huomasin heti että nää ei ollu oikeen kunnolla varustanunu tuohon matkaan.

Jokaselle tulevaa moniosaista kulttuurishokkia ei voi paeta ja sieltä tulee takasin varmasti enemmän tai vähemmän eri miehenä. ^^

17. maaliskuuta 2010 klo 11.35  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

luin ekaa kertaa blogiasi ja heti lähkähti silmille "tokyo, soon" :D
itse muutan osakaan vähän yli viikon päästä. tokyo on ihana paikka matkusteluun, mutta mulle vähän liian kallis elämiseen...

edelliseen kommentoijaan viitaten, kulttuurishokki voi tulla tai olla tulematta. itse tunsin kuuluvani japaniin heti ensimmäisestä käynnistä lähtien ja tunne on vain vahvistunut joka kerralla. tietenkin olen myös kironnut maan ja sen ihmiset syvimpään helvettiin, kun kaikki tehdään välillä niin väärin, on täysin käsittämättömiä sääntöjä, enkä voi joitain asioita länsimaalaisena hyväksyä. ihmiset ovat tietyissä asioissa tunnevammaisia ja länsimaalaisten ihannointi on aluksi hauskaa, mutta lopulta vain vituttavaa, kun kukaan ei näe valkoisen ihon ja sinisten silmien taakse. siinä vaiheessa auttaa, kun on ne todella hyvät japsikaverit, joita ei voisi vähempää kiinnostaa, onko iho valkoinen vai vihreä ;)

17. maaliskuuta 2010 klo 14.11  
Blogger Tuukka13 kirjoitti...

Terve! Netti katkesi ja juuri kirjoittamani kommentti katosi..

-Wbot-. Juu, totta. Big in Japania kannattaakin varmasti katsoa viihdemielellä, on se kuitenkin mielestäni yleisesti Suomen tv-tarjonnasta kovin positiivisesti erottuvaa sisältöä. Mielelläni kuulen jos sinulla on jotain hyviä vinkkejä vielä, tai neuvoja miten tulisi varustautua?

Anonyymi: Jopas! Oletko menossa Osakaan opiskelemaan vai töihin?

Varmasti se kulttuurishokki jossain vaiheessa iskee, mutta ei sitä varmaan kannata tai tarvitse pelätä..Hassua kun nyt on lähössä sinne pidemmäksi aikaa, niin kuuleekin paljon negatiivisiä asioita kansasta ja maasta. Kai kokemus- ja mielipideerot ovat suuria turistien ja siellä pidempään asuvien välillä?


-Tuukka

17. maaliskuuta 2010 klo 20.28  
Blogger -Wbot- kirjoitti...

Heh ei mitään erityisempiä neuvoja. Tärkeintä on vaan olla avoimin mielin
ja ottaa kaikki hyvänä kokemuksena, oli ne kokemukset itessään sitte positiivisia tai negatiivisia.

Ja itseasiassa olin itsekin töissä lähinnä, matkustelu oli vaan siinä sivussa. Se on todellakin iso ero jos on vain vähän aikaa tietyssä paikassa kuin asettua aloilleen ja yrittää päästä mukaan yhteiskuntaan. Omalla kohdalla olin myös töissä semmosella alueella jossa ei ulkomaalaisia oltu juuri koskaan nähty, ja sen takia asiat saattoi olla konservatiivisemmin.

Tietenkin kaikki kokee asiat erilailla ja en missään nimessä halua pelotella :D Hieno maa se on

18. maaliskuuta 2010 klo 13.25  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

opiskelemaan lähden :)

juu ne erot on aika isoja matkustajien ja pitempään oleskeleiven välillä.. oman aspektinsa tuo se että osaako japania vai ei.

japani on kaikkine kauheuksineenkin ihana :) mutta japanilaisten säännöt siitä mikä on hyväksyttävää ja mikä ei voi kyllä yllättää.. esim. yks nuori länsimaalainen nainen asui hostperheessä ja tutustui sitten hostperheen ystäväperheeseen, jossa oli asumassa länsimaalainen poika. no nää länkkärithän lyöttäytyi yhteen ja alkoivat seurustella, mutta jostain se ei käynyt hostperheille ollenkaan, joten länsimaalaiset joutuivat muuttamaan pois (tai heitettiin pihalle). eikä siis ole todellakaan mikään ainutkertainen tapaus japanilaisten oudoista säännöistä.

negatiivisten tunteiden näyttäminen julkisuudessa on täysin no-no. kerran kun vähän suutahtaa, niin kaikki menee ihan paniikkiin.. ihmissuhteissa ongelmat lakaistaan maton alle eikä asioita käsitellä, koska "kaikkihan on hyvin" (ainakin minun ja ystävieni kokemuksien mukaan)...

sen takia kannattaa yrittää tutustua japanilaisiin, jotka ovat esim. olleet vaihdossa euroopassa tai amerikassa. puhuvat hyvin englantia ja ymmärtävät länsimaalaisen menon päälle. ovat usein individualistisempia eväitkä niin ryhmähenkisiä kuin monet muut japanilaiset.

18. maaliskuuta 2010 klo 21.00  
Blogger Tuukka13 kirjoitti...

Hei! Kiitos vielä vinkeistä. Ensimmäinen päivä nyt takana täällä sateisessa Tokiossa. Huomenna blogiin kuvia ja ekoja kokemuksia!


-Tuukka

24. maaliskuuta 2010 klo 16.36  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu